“Βοηθήσαμε τους Τούρκους έναντι της Ρωσίας” λέει σύμβουλος του Τραμπ

Εμείς αναμέναμε και αναμένουμε την αμερικανική παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά, πληρώνοντας και πολλά δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, αλλά όπως ομολογεί ο απεσταλμένος του Τραμπ για τη Συρία  Τζέιμς Τζέφρι τη βοήθεια τους την έδιναν απλόχερα στους Τούρκους, για να “αναχαιτίσουν” τη Ρωσία.

Ο Τζέφρι μίλησε στο CNN και την Κριστίν Αμανπούρ. Ήταν πολύ ειλικρινής:

Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ και αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η στρατηγική της για την εθνική ασφάλεια, η οποία κανονικά είναι απλώς ένα έγγραφο που βρίσκεται στο ράφι. Είπε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή.

Αυτή είναι μια εποχή σχεδόν ισοδύναμου γεωστρατηγικού ανταγωνισμού. Αυτή είναι η περίοδος που όλοι βιώσαμε από το 1940 έως περίπου το 1990. Από το 1990 και μετά, ήταν

διαφορετική εποχή, τότε ήμασταν κυρίαρχοι. Δεν είμαστε πλέον κυρίαρχοι. Και πρέπει να επικεντρωθούμε σε εκείνες τις χώρες που προσπαθούν να ανατρέψουν τη

διεθνή τάξη.

Αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές απόψεις του προέδρου για τον Πούτιν, αυτό που είδαμε ήταν, βεβαίως, ότι  σταματήσαμε τη Ρωσία στο Idlib. Αντιδράσαμε έντονα στις ρωσικές ενέργειες εναντίον των στρατευμάτων μας στη  Βορειοανατολική Συρία…Υποστηρίξαμε βασικά τους Τούρκους όταν σταμάτησαν την Ομάδα Wagner, τους Ρώσους μισθοφόρους, στη Λιβύη. 

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του ΕΔΩ

Πηγη  Militaire.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *