Ο Φωτογράφος Τους Έδινε 3 Πράγματα Για Να Βγούν Καλά Στην Φωτογραφία… Ξέρει Κανείς Τι ?

Την δεκαετία του 70-80 ο φωτογράφος στα κέντρα εκπαίδευσης είναι η μορφή του στρατοπέδου αφού πέραν απο τα όμορφα σκηνικά είχε αναλάβει και τον “στολισμο” του φαντάρου ή την προετοιμασία του για την φωτογράφιση με διάφορα κόλπα.

Επειδή οι νέοι τότε άφηναν πίσω τους την οικογένεια ή ακόμη και τις δουλιές τους στα χωριά και πήγαιναν σε κεντρικά στρατόπεδα κοντά στην Αθήνα και θεσσαλονική οι γονείς καμάρωναν γιατί ο λεβέντης τους θα πήγαινε “στα κρύα” και φυσικά περίμεναν πως και πως να δούνε αν έχει αλλάξει καθώς και τι γνωριμίες θα έκανε που θα τον βοηθούσαν στην δουλειά του αργότερα.

Οι φωτογράφοι τότε είχανε την λαμπρή ιδέα να στολίζουν τους φαντάρους με διάφορα αξεσουάρ ώστε να δείχνουν όμορφοι και πλούσιοι και όλοι να καμαρώνουν στο χωριό όπως  και  η κοπέλα του φαντάρου !

Αρχικά ο φωτογράφος ξεκίνησε δίνοντας ένα “επίχρυσο ρολόι” στον φαντάρο ώστε να δείχνει πετυχημένος και ότι μακρυά απο τα μέρη του έκανε λεφτά!   Το ρολόι βλέπετε ήτανε πάντοτε status και ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που ήτανε ακριβό!

Αργότερα οι φωτογράφοι στόλιζα πιο πολύ τον φαντάρο με αλυσίδες και τα γνωστά βραχιολάκια (ταυτότητες) ώστε πάλι να δείχνει πλούσιος!

Το χειρότερο όμως ήταν το δαχτυλιδάκι με την κόκκινη πέτρα που φορούσαν στο μικρο δαχτυλάκι το οποίο φρόντιζαν να έχει μεγάλο νύχι !!

Κάπως έτσι ο κόσμος θεωρούσε οτι η Αθήνα έδινε ευκαιρίες και “φύτευε” στα μυαλά μας οτι εκεί ο κόσμος περνάει καλά  , κάτι σαν την γη της Επαγγελίας .

Διαβάστε περισσότερα..