01 - Ελλάδα

Ακύρωση της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ εξετάζει η κυβέρνηση

By  | 

Σήμα ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει με την τροπολογία που ζητά από 70.000…
συνταξιούχους να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ έξι μηνών έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν θα χρειαστεί να γίνουν» οι επιστροφές, δήλωσε με νόημα ο κ. Κατρούγκαλος, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να παρέμβει για το ζήτημα.

«Κάτι θετικό θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο υπουργός μιλώντας στο MEGA Απέφυγε όμως να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για το τι θα προβλέπει η κυβερνητική παρέμβαση.

Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση για το ΕΚΑΣ έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει ισοδύναμα ώστε να αποφύγει και το διετές «πάγωμα» στα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε το Σάββατο σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους ζήτησε να καταθέσουν πριν την ψηφοφορία της Κυριακής προτάσεις ισοδύναμων μέτρων ανά υπουργείο έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε παράλληλα να διορθώσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα, η οποία χαρακτήρισε φοροφυγάδες τους συνταξιούχους που θα έπρεπε να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν φοροφυγάδες, σας το υπογράφω και με τα δύο χέρια», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή

loading...