Home > TOP STORY > Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στο Ρέθυμνο

Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στο Ρέθυμνο

Η ΛΑΕ Χανίων καλεί, με ανακοίνωσή της, σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο, στο Ρέθυμνο, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην πόλη του Ρεθύμνου εδώ και μία εβδομάδα συμβαίνουν απίστευτα γεγονότα. Αφορμή αποτέλεσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου στις 28/9 για το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων.

Ομάδες φασιστών κάλεσαν συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα καλέστηκε συγκέντρωση από αντιφασίστες και αλληλέγγυους προς τους πρόσφυγες. Στην συνέχεια, οι εθνικιστές μαζί με τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην συγκέντρωση των αλληλέγγυων πετώντας αντικείμενα και χτυπώντας. Μάλιστα τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών έξω απ΄ τον προαύλιο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου εκθέτοντας ακόμα και μικρά παιδιά του δημοτικού σε κίνδυνο!!

Από εκείνη την στιγμή και τις επόμενες μέρες το Ρέθυμνο ζει έναν απόλυτο παραλογισμό. Από τις παράνομες προσαγωγές αλληλέγγυων, τους τραυματισμούς τους, τις τυφλές επιθέσεις από φασίστες σε απλούς περαστικούς, σε μαθητές, μέχρι το ‘φόρτωμα’ ψεύτικων κατηγοριών από την αστυνομία είναι φανερό ότι πλέον υπάρχει πολιτική ευθύνη από την κυβέρνηση τόσο για την υπόθαλψη εγκληματικών ενεργειών – προστασία των φασιστών από τα ΜΑΤ – όσο και για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί η ντόπια μαφία, μαζί με τους φασίστες να καλλιεργήσουν μεθοδικά από κοινού.

Ως ΛΑΕ Χανίων καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη κι έκτοτε συνεχίζονται αδιάκοπα. Το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα των αλληλέγγυων προς τους πρόσφυγες δεν τρομοκρατείται δεν καταστέλλεται και στον δρόμο θα δώσει την απάντηση στον φασισμό και την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι φασίστες, η ντόπια μαφία, η αστυνομία υπό την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Καλούμε σε Παγκρήτια Αντιφασιστική Πορεία μαζί με άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8/10 και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο. Διεκδικούμε για τους πρόσφυγες, όπως και για όλους τους ανθρώπους, την στέγασή τους, την πρόσβασή τους στα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η εκπαίδευση κ.ο.κ την αξιοπρέπειά τους».

Loading...