TOP STORY

Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα

By  | 

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης εξέφρασε από τις Βρυξέλλες την άποψη ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Eurogroup σχετικά με τις εξελίξεις αναφορικά με τα 15 προαπαιτούμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενέργεια, η υπηρεσία εσόδων και η διοίκηση των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές του καλοκαιριού, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να επιτευχθεί αυτό μέχρι το τέλος του μήνα και πως δεν υπάρχει καμία πίεση για την Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως δεν έχει καταστεί ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου αλλά επιβεβαίωσε πως ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής είναι ο Ζακ Λε Παπ.

loading...