FUN GOSSIP

Βίκυ Βολιώτη: Η πρώτη συνάντηση με την κόρη που υιοθέτησε!

By  | 

Το είπε και το έκανε! Η Βίκυ Βολιώτη πάντα εξέφραζε την επιθυμία να υιοθετήσει ένα παιδάκι από το εξωτερικό. Τελικά, η μικρή Άννα από την Αιθιοπία ήρθε να της αλλάξει τον κόσμο και να ολοκληρώσει την ευτυχία της με τον αγαπημένο της σύντροφο Σίμο Σαρκετζή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο People μιλάει για την πρώτη συνάντηση με τη μικρή και παροτρύνει όλο τον κόσμο να ζήσει αυτό που βιώνει σήμερα η ηθοποιός…

Τον Απρίλιο του 2015, η ηθοποιός με το σύζυγό της ταξίδεψαν μέχρι την Αιθιοπία, όπου παρέμειναν ένα μήνα για να φέρουν μαζί τους την 8 μηνών κόρης τους, Άννα. Τι θυμάται από εκείνο το ταξίδι; «Νομίζω πως είναι το ίδιο συναίσθημα με ένα ζευγάρι που φεύγει για το μαιευτήριο και επιστρέφει στο σπίτι με το μωρό. Όλη η διαδικασία που περιμέναμε ένα μήνα για να πάρουμε την Άννα, αλλά και το ταξίδι ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Μόνο συγκίνηση νιώθω για όλο αυτό. Ήταν πολύ ιδιαίτερες και τρυφερές αυτές οι στιγμές» εξομολογείται η ηθοποιός.

Βίκυ Βολιώτη: Η πρώτη συνάντηση με την κόρη που υιοθέτησε!

Θα παρακινούσε τις οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν παιδί να απευθυνθούν στο εξωτερικό; «Είναι αυτονόητο, αλλά δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κάποιοι δεν θέλουν, δυστυχώς, παιδιά από άλλη φυλή. Μακάρι να μπορούσα να πείσω όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν παιδί να προχωρήσουν σε μία διακρατική υιοθεσία. Πραγματικά, είναι τόσο μεγάλη η ευτυχία που νιώθεις. Γενικά, στον δυτικό κόσμο τα μωρά για υιοθεσία είναι πολύ λίγα, γιατί οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να τα συντηρήσουν. Επίσης, είναι μετρημένα τα μωρά προς υιοθεσία και αυτό το κάνει πολύ πιο δύσκολο σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία, που είναι μεγαλύτερη. Στη χώρα μας έχουμε επιπλέον προβλήματα, όπως η συγχώνευση ιδρυμάτων και, δυστυχώς, δεν λειτουργούν όλα ρολόι. Αν θέλεις να υιοθετήσεις παιδί μεγαλύτερης ηλικίας ή με ελαφρύ πρόβλημα υγείας, είναι πιο εύκολο».

Η 21 μηνών Άννα έχει φέρει πολλές ευχάριστες αλλαγές στη ζωή της μαμάς της: «Με τον ερχομό της διαπίστωσα ότι έχω τεράστια αποθέματα υπομονής και δύναμης, κάτι που συμβαίνει σε όλους τους γονείς. Κατά τα άλλα είμαι γεμάτη από συναισθήματα χαράς και ευτυχίας«. Η Βίκυ περνάει πολλές ώρες με την κόρη της στην καθημερινότητά της. «Μου αρέσει να περνάω πολλές ώρες έξω από το σπίτι. Οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός σπιτιού, ακόμη και η βόλτα στην παιδική χαρά, μου αρέσει πολύ. Το καλύτερο μου είναι να πηγαίνουμε βόλτες μαζί».

Το χειμώνα, μάλιστα, η μικρή Άννα ήρθε σε επαφή με το επαγγελματικό περιβάλλον της μαμάς: «Είδαμε δύο παραστάσεις. Η μία στο θέατρο Πόρτα, που ήταν για βρέφη, της άρεσε πολύ, ενώ τη δεύτερη, που ήταν για μεγαλύτερα παιδιά, δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει. Μεγαλώνοντας θα την παίρνω μαζί μου στις πρόβες. Θέλω να δει από μέσα τον κόσμο του θεάτρου., γιατί είναι ένας μαγικός χώρος για τα παιδιά«.

Η Βίκυ τελικά σε ποιον ρόλο τα έχει καταφέρει καλύτερα; Ως μητέρα, σύντροφος, φίλη ή θεατρίνα; «Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν εφησύχαζα ποτέ. Δεν ξέρω αν είμαι κάπου καλύτερη, αλλά προσπαθώ να είμαι καλή σε όλους τους ρόλους«, καταλήγει.
merymerygr

The post Βίκυ Βολιώτη: Η πρώτη συνάντηση με την κόρη που υιοθέτησε! appeared first on Master News.