Home > TOP STORY > Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Δωρεάν μαθήματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Δωρεάν μαθήματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσφέρει και φέτος, για έναν μήνα, δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πιο αναλυτικά, η σχολή ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 20.00 – 22.00, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατ’ εξαίρεση, το πρώτο μάθημα της Δευτέρας 3/10 θα γίνει στις 19.00 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι τα Σαββατοκύριακα, θα γίνονται παρουσιάσεις για τη δράση και το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπως επίσης και εκπαιδεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες.

Στις θεματικές της σχολής περιλαμβάνονται μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, τρόποι αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες, ασφάλεια και αντιμετώπιση κινδύνων στη θάλασσα, προσανατολισμός, αλλά και πρακτική μετεωρολογία.

Μάλιστα, το πρώτο Σαββατοκύριακο της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατασκήνωση στον Χορτιάτη με παρουσίαση όλων των τμημάτων της ΕΟΔ, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν, συνοδευόμενοι από μέλη της ΕΟΔ, στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας ή να πάρουν μέρος σε μια εκπαιδευτική εκδρομή μαζί με το τμήμα του υγρού στοιχείου για rafting.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και μετά τον δωρεάν κύκλο μαθημάτων, επιλέγοντας είτε τη σχολή των διασωστών είτε τη σχολή των κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Να αναφέρουμε ότι στη σχολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Loading...