Επιτέλους Δικαίωση! Τα μπινελίκια δείχνουν υψηλή μόρφωση. Δείτε τη νέα έρευνα!

Ήρθε η ώρα της έκπληξης! Οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν ευρύτερο λεξιλόγιο από τους φλώρους που δε βρίζουν, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία ακυρώνει την ευρύτατα διαδεδομένη υπόθεση ότι οι άνθρωποι που βρίζουν είναι τεμπέληδες και αμόρφωτοι.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Language Sciences journal, κατέληξε ότι οι χειμαρώδεις άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από αυτούς που δε βρίζουν.

Η ερευνητική διαδικασία φαίνεται αρκετά ευχάριστη:

 από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να πουν όσες περισσότερες βρισιές μπορούσαν να σκεφτούν σε 60 δευτερόλεπτα! Μετά, ρωτήθηκαν να ονομάσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν στον ίδιο χρόνο.  Και το αποτέλεσμα; Όσοι έβριζαν περισσότερο, ήξεραν και τα περισσότερα ζώα! Αυτό ήταν αρκετό για τους ψυχολόγους Kristin και Timothy Jay για να συνδέσουν τα μπινελίκια με το λεξιλόγιο του ατόμου!

 

«Δυστυχώς, όταν πρόκειται για απαγορευμένες λέξεις, είναι κοινός τόπος ότι οι άνθρωποι που βρίζουν συχνά, είναι τεμπέληδες και έχουν ανεπαρκές λεξιλόγιο, έλλειψη παιδείας ή απλά δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, ότι η ροπή στα μπινελίκια είναι ευθέως ανάλογη με την ευφράδεια λόγου, αναιρεί την καθιερωμένη άποψη για τις βρισιές.» Και προσθέτουν:

«Οι ομιλητές που χρησιμοποιούν λέξεις ταμπού αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο γενικών εκφράσεων αλλά και τις συνθήκες που επιβάλουν τη χρήση άσχημων λέξεων»

athensmagazine

The post Επιτέλους Δικαίωση! Τα μπινελίκια δείχνουν υψηλή μόρφωση. Δείτε τη νέα έρευνα! appeared first on Realbomb.

Be first to comment