Home > TOP STORY > Λαγκάρντ: Θετική εξέλιξη οι προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας

Λαγκάρντ: Θετική εξέλιξη οι προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως οι πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας αποτελούν θετική εξέλιξη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη και για την ψήφιση και εφαρμογή της νομοθεσίας για τις μεταρρυθμίσεις.

«Δεν μετέχουμε στο πρόγραμμα, επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, πρέπει να υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και, δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα χρέος που να είναι βιώσιμο με τους κανόνες και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν ισχύει τώρα», υπογράμμισε, ωστόσο, η κα. Λαγκάρντ, τονίζοντας πως το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να πει το ναι στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα.

Ακόμη, η κα. Λαγκάρντ είπε πως «οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα».

Loading...