Μοιάζει με ένα τεράστιο θαλάσσιο σκουλήκι . Aλλά μόλις οι δύτες πλησιάζουν πιο κοντά, ανακαλύπτουν την συναρπαστική αλήθεια

«Και πάνω που νόμιζες ότι είναι ασφαλές να επιστρέψεις στο νερό…»Έτσι λέει μια ατάκα στη διαφήμιση του’Στα Σαγόνια Του Καρχαρία 2′, και φαίνεται λιγάκι αληθινό όταν δείτε το παρακάτω βίντεο.

Αυτό που κατέγραψαν δύτες ενώ κολυμπούσαν κοντά στη χερσόνησο της Τασμανίας στην Αυστραλία μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο τέρας με πλοκάμια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου τρομακτικό. Αυτά τα μακριά, λαμπερά «σκουλήκια» που ονομάζονται πυροσώματα, αποτελούνται από χιλιάδες σάλπιγγες.

 

Τα πυροσώματα είναι ασπόνδυλα θαλάσσια μαλάκια που κινούνται μέσω αεριοπροώθησης, η οποία περιλαμβάνει άντληση του νερού στο σώμα τους και ωθώντας το πίσω.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς αυτά τα μικροσκοπικά ζώα είναι σε θέση να συντονίσουν τη συμπεριφορά τους και να κινούνται σαν μια αποικία, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με φωτεινά σήματα.

Credit: wimp.com

The post Μοιάζει με ένα τεράστιο θαλάσσιο σκουλήκι . Aλλά μόλις οι δύτες πλησιάζουν πιο κοντά, ανακαλύπτουν την συναρπαστική αλήθεια appeared first on Realbomb.

Be first to comment