Home > TOP STORY > ΟΑΣΘ: Προθεσμία μέχρι τις 12 του μήνα, αλλιώς ξανατραβάμε χειρόφρενο

ΟΑΣΘ: Προθεσμία μέχρι τις 12 του μήνα, αλλιώς ξανατραβάμε χειρόφρενο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να ρυθμιστούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό στις 12/10 θα κλείσουν δύο μήνες απλήρωτοι.

«Αν δεν πληρωθούμε μέχρι τις 12/10, ημερομηνία κατά την οποία κάθε μήνα κατατίθενται οι μισθοί στους εργαζόμενους, δεν αποκλείεται να τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο και να ξεκινήσουμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων» προειδοποίησε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων δεν λαμβάνουν ικανοποίηση με το να απέχουν από την εργασία τους, «αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας».

«Ας εφαρμόσει το ελληνικό Δημόσιο το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, το οποίο, μεταξύ άλλων, αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Εάν και όταν γίνει αυτό, θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι».

Loading...