Ο εφιάλτης για τον Τσίπρα τώρα ξεκινάει

Στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη άρχισε και τελειώνει το πολιτικό θρίλερ για την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς τελευταίες πληροφορίες έρχονται να διαψεύσουν το ενδεχόμενο νέων παραιτήσεων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον για σήμερα. Αφού στο επόμενο πακέτο προαπαιτουμένων για το 1 δισ. ευρώ που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, την φορολογία αγροτών και τα ισοδύναμα για τον ΑΔΜΗΕ δεν αποκλείεται νέο «αντάρτικο» που μπορεί να απειλήσει την δεδηλωμένη.

Όσον αφορά τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν θέμα χρόνου η παραίτηση του, καθώς από τον Ιούνιο σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις εντός και εκτός Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζε ότι ίσως ήταν καλύτερο η κυβέρνηση να παραιτηθεί παρά να υποκύψει στη σκληρή και ανένδοτη στάση των δανειστών.

Γι΄αυτό άλλωστε στις εκλογές του Σεπτέμβρη δεν ήθελε να είναι υποψήφιος και δέχθηκε κατόπιν πιέσεων να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθήνας μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ενώ ήταν απών ουσιαστικά από την προεκλογική καμπάνια. Όπως λέει ο ίδιος δεν παραιτήθηκε λόγω του πολυνομοσχεδίου, αλλά γιατί διαφωνεί συνολικά με την στρατηγική κυβέρνησης μετά τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ η ομάδα των «53″ στην οποία ανήκει ο κ. Σακελλαρίδης είχε μάζωξη προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις, όπου καταγράφηκε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις χωρίς ωστόσο να προκύψει θέμα παραιτήσεων βουλευτών, γεγονός που έρχεται ίσως να επιβεβαιώσει την πληροφορία που φέρει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να ανοίγει δικιά του περπατησιά εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Όλο το χρονικό της παραίτησης

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.»

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Με αυτά τα λόγια ο μέχρι πρότινος «άνθρωπος» του Αλέξη Τσίπρα και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνήσει στον βουλευτή του και του είχε ζητήσει σε έντονο ύφος να παραιτηθεί, αφού ο τελευταίος έλεγε ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία!

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με τον βουλευτή να στέλνει την παραίτησή του στο προεδρείο της Βουλής και το Μαξίμου να στέλνει έτσι ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιθυμούν να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή.

 

 

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται»,ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Αντικαταστάτης του Γ. Σακελλαρίδη θα είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο αλλά αυτές δεν έγιναν και έτσι εκείνος διεμήνυσε ότι δεν θα παρίσταται στην ψηφοφορία. Η συνέχεια ήταν να δεχθεί το τηλεφώνημα του πρωθυπυργού κατά το οποίο του ζήτησε να παραιτηθεί σε πολύ έντονο ύφος.

Η δεύτερη απώλεια έχει ήδη προαναγγελθεί από το πρωί με τον συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, ενώ κάποιοι κατονομάζουν ως ύποπτους άλλους 2-3 βουλευτές. Αυτοί  θα μπορούσαν ακόμα και να παραδώσουν την έδρα τους.

Be first to comment