Home > FUN STORY > Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο

Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο

Ένας Μουσουλμάνος οδηγός ταξί αρνήθηκε να μεταφέρει άντρα με ειδικές ανάγκες και σκύλο οδηγό ισχυριζόμενος ότι ήταν “κατά της θρησκείας του”.

Το βίντεο δείχνει τον Charles Bloch, μαζί με τον σκύλο του, Carlo, και την κοπέλα του, Jessica Graham, να προσπαθούν να μπουν στο ταξί όταν ο οδηγός τους λ…


Ένας Μουσουλμάνος οδηγός ταξί αρνήθηκε να μεταφέρει άντρα με ειδικές ανάγκες και σκύλο οδηγό ισχυριζόμενος ότι ήταν “κατά της θρησκείας του”.

Το βίντεο δείχνει τον Charles Bloch, μαζί με τον σκύλο του, Carlo, και την κοπέλα του, Jessica Graham, να προσπαθούν να μπουν στο ταξί όταν ο οδηγός τους λέει ότι δεν θα πάρει τον σκύλο λόγω της θρησκείας του.

Ο Bloch, ο οποίος είναι τυφλός, είχε καλέσει το ταξί μέσω μιας εταιρίας στο Leicester, αλλά σοκαρίστηκε όταν ο οδηγός αρνήθηκε να τον μεταφέρει.

Η 21χρονη κοπέλα του, η οποία είναι επίσης τυφλή, κατέγραψε την συνάντηση στο κινητό της και δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο. Έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο δείχνει τον Bloch να πλησιάζει το ταξί και να ρωτάει τον οδηγό γιατί δεν μπορεί να τους πάρει.

Ο οδηγός ακούγεται να λέει: “Εγώ δεν παίρνω τον σκύλο. Είναι επιλογή για μένα. Για μένα, έχει να κάνει με την θρησκεία μου.”

Ο Bloch απαντάει: “Νομικά δεν μπορείτε να μας το αρνηθείτε… είναι κατά του νόμου”, αλλά ο οδηγός είναι ανένδοτος και αρνείται να πάρει το ζευγάρι λέγοντας ότι θα χρειαστεί να καλέσει στα κεντρικά.

Το βίντεο δείχνει την συζήτηση ανάμεσα στον ταξιτζή, ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί, και έναν τηλεφωνητή της εταιρίας. Ο ταξιτζής ακούγεται να ζητάει να έρθει άλλο ταξί.

Ο Bloch διακόπτει την συζήτηση και λέει ότι δεν θέλει άλλο ταξί αλλά αυτό που ήρθε, αλλά ο οδηγός αγνοεί το αίτημα του. Το βίντεο τελειώνει με το ταξί να φεύγει και τον Bloch να φωνάζει: “Αν φύγεις θα σου κάνω μήνυση.”. Ο οδηγός φωνάζει από το παράθυρο: “Ναι, είμαι έτοιμος να μιλήσω με την αστυνομία.”

Το βίντεο έχει κοινοποιηθεί στο Facebook και το YouTube πάνω από ένα εκατομμύριο φορές. Πολλοί επεσήμαναν ότι ο νόμος κατά της διάκρισης ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν επιτρέπει στους οδηγούς ταξί να αρνούνται να μεταφέρουν σκύλους-οδηγούς για τους τυφλούς επιβάτες τους.

Μια γυναίκα γράφει: “Απίστευτα ντροπιαστικό! Αηδιαστική η συμπεριφορά του να αφήσει έναν ευάλωτο άνθρωπο χωρίς επαρκές μέσο, διακρίσεις σαν αυτές δεν πρέπει να υπάρχουν.”

Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο

Και άλλοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την συμπεριφορά του οδηγού, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο

Ο Bloch, ο οποίος ζει με την κοπέλα του στο κέντρο του Leicester, είπε ότι αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα με τα ταξί και τον σκύλο τους.

Είπε: “Κάθε φορά που καλούμε ταξί απογοητευόμαστε γιατί αναρωτιόμαστε τι είδους αντίδραση θα αντιμετωπίσουμε.”
“Θυμώσαμε πάρα πολύ και οι δύο με αυτό. Δεν είναι αρκετά καλό για το 2016.”

Η εταιρία των ταξί απολογήθηκε για το περιστατικό και επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός ήταν ανεξάρτητος συνεργάτης τους και ότι πλέον η εταιρία δεν θα του δώσει ξανά δουλειά.

Ο Darren Green, διευθυντής, είπε: “Λυπόμαστε πάρα πολύ γι’αυτό. Ο οδηγός, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, είναι μαζί μας εδώ και μόλις 2 μήνες. Δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσουμε μετά από αυτό. Έχουμε 150 οδηγούς και τον αναφέραμε στο συμβούλιο. Έχω και ο ίδιος προβλήματα όρασης λόγω αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς. Πολλοί πελάτες μας έχουν προβλήματα όρασης.”

Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο

Η εταιρία δημοσίευσε στο Facebook την απολογία της, λέγοντας ότι πλέον ο οδηγός δεν συνεργάζεται μαζί τους και ότι διακόπτει την συνεργασία με όσους οδηγούς κάνουν διακρίσεις στους πελάτες τους.

Το συμβούλιο της πόλης είπε ότι οι οδηγοί ταξί έχουν την νομική υποχρέωση να δέχονται τις κλήσεις επιβατών με βοηθητικούς σκύλους, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό υγείας που να το απαγορεύει – σ’αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε.

Ένας εκπρόσωπος τους πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σε επικοινωνία με την εταιρία και τον πελάτη και ότι σκοπεύουν να ασκήσουν δίωξη τον οδηγό και ενδεχομένως να του αφαιρέσουν το δίπλωμα.

Credit: dailymail.co.uk

source

The post Ο πιο Απαράδεκτος Ταξιτζής στον Κόσμο. Αρνήθηκε να Πάρει άτομο με Ειδικές Ανάγκες για τον πιο Ακραίο Λόγο appeared first on Crazynews.gr.

Loading...

XTREME POWER