Ο Σαμαράς «ευχεται» να μην υπάρξει συμφωνία για να σώσει το τομάρι του


Θεοδωράκης και Φώφη αρνούνται το «ευρωπαϊκό μέτωπο»- μόνοι σύμμαχοί του Λοβέρδος και Βενιζέλος…

Η θλιβερή -κατά γενική ομολογία- τηλεοπτική παρουσία του αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά στο (προσφιλές…) MEGA έχει γίνει αντικείμενο εσωκομματικών συζητήσεων, διαβουλεύσεων, ακόμα και διαξιφισμών. Ταυτόχρονα αποστάσεις από το περίφημο «Ευρωπαϊκό Μέτωπο» που ετοιμάζει, φαίνεται να παίρνουν τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και η Φώφη Γεννηματά. Δίπλα στον Σαμαρά μένουν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος.

Όπως εγκύρως πληροφορείται το Newsbomb.gr, δεν είναι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» των εσωκομματικών διεργασιών και συσχετισμών που εκφράζονται με τα χειρότερα για τον «τραγικό Σαμαρά», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν. Δηλαδή Ντόρα, Δένδιας, Στυλιανίδης.

Αρνητικά για την τηλεοπτική παρουσία Σαμαρά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εκφραστεί επίσης ο Κ. Καραμανλής (σε συζητήσεις με φίλους του) και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης.

Μάλιστα σε κύκλους της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι «τώρα καταλαβαίνουμε, γιατί ο Αντώνης απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι τα προεκλογικά debate»!

Πάντως εμπειρότατος παράγοντας του κεντροδεξιού χώρου, με πλουσιότατη εμπειρία αλλά και παρουσία (στο παρελθόν) αποδίδει την «αμηχανία, σύγχυση και απώλεια επαφής με την πραγματικότητα» του τέως πρωθυπουργού και σε ένα άλλο σημαντικό παράγοντα, όπως τονίζει:

Αν, λέει, ο Αλέξης πετύχει κάποια συμφωνία με τους δανειστές, έστω ενδιάμεση, έστω με συμβιβασμούς, τότε οι δυνάμεις που αμφισβητούν εσωκομματικά τον Σαμαρά θα ενεργοποιηθούν και αυτό ο Αντώνης το τρέμει, κυριολεκτικά εύχεται να μην υπάρξει τέτοια συμφωνία!

Μάλιστα δεν λείπουν και οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σε μια τέτοια περίπτωση (επίτευξης δηλαδή κάποιας συμφωνίας με τους εταίρους), τότε θα τελειώσει και η ανοχή Καραμανλή προς τον Σαμαρά, μια ανοχή που σαφώς υπαγορεύεται απ’ την –κατά Καραμανλή- ανάγκη ενότητας της παράταξης ώστε σε περίπτωση κρίσης να μην είναι διασπασμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος ο Σαμαράς.

Γνωρίζει πολύ καλά, ότι «έστω και το δάχτυλό του να κουνήσει ο Καραμανλής, τότε δεν επιβιώνει ούτε για μια ώρα ακόμα σαν αρχηγός της Ν.Δ.», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στις εσωκομματικές διαβουλεύσεις…

Πέραν ωστόσο του σοβαρού εσωκομματικού προβλήματος (ήδη πληθαίνουν οι πληροφορίες ακόμα και για συλλογή υπογραφών με αίτημα συνέδριο αλλαγής ηγεσίας) ο Αντ. Σαμαράς αντιμετωπίζει κι ένα ακόμα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

Φαίνεται ότι αποτυγχάνει εν τη γενέσει της η πρωτοβουλία του για την συγκρότηση μετώπου αποτελούμενου απ’ τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ενός μετώπου που θα μπορούσε ακόμα κει εκλογικά να εκφραστεί, σε περίπτωση εκλογών σύντομα.

Ήδη ο Στ. Θεοδωράκης το απέρριψε, όχι βέβαια επειδή… διαφωνεί, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται πως ένα τέτοιο μέτωπο με τους κλασικούς εκπροσώπους της πολιτικής παρακμής μόνο κακό θα του έκανε.

Κατηγορηματικά αρνητική εμφανίζεται επίσης και η Φώφη Γεννηματά. Οπότε είναι υποχρεωμένοι να μην συμφωνήσουν και οι Λοβέρδος και Βενιζέλος, οι οποίοι πολύ θα ήθελαν μια νέα συμμαχία με τον Σαμαρά, αλλά δεν το τολμούν λόγω της προσυνεδριακής φάσης που διανύει το ΠΑΣΟΚ και της αλλαγής ηγεσίας, με τη Φώφη απέναντι, η οποία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή σαν πιθανότερη διάδοχος του Βενιζέλου.

Όλα τα παραπάνω περιγράφουν τα πολλαπλά αδιέξοδα του Σαμαρά.

Και προδιαγράφουν ένα «μαύρο Μάη» γι’ αυτόν και τους ελάχιστους ακόμα εσωκομματικούς υποστηρικτές του, επιπέδου… Αδώνιδος, Καραγκούνη, Άννας-Μισέλ και τινών άλλων, ολίγων…

newsbomb.gr



The post Ο Σαμαράς «ευχεται» να μην υπάρξει συμφωνία για να σώσει το τομάρι του appeared first on HappyWorld.gr – Η Χαρουμενη Ελληνικη ενημερωση.

Be first to comment