Home > Δημοφιλεστερα > Πρώτο θέμα στο Spiegel οι γερμανικές οφειλές ύψους 278,7 δισ. ευρώ

Πρώτο θέμα στο Spiegel οι γερμανικές οφειλές ύψους 278,7 δισ. ευρώ


Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel είναι τα σχεδόν 280 δισ. ευρώ, που υπολογίζει η Αθήνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας.

Αυτό προκύπτει από  ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών…

 

κ. Δημ. Μάρδα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, που η Πρόεδρος της Βουλής αποκαλεί «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».

«Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: «Τα ποσά τα οποία δίνονται στο συγκεκριμένο θέμα είναι τα εξής: Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή».

Το Spiegel παραθέτει τις δηλώσεις και σημειώνει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση για αποζημιώσεις.



The post Πρώτο θέμα στο Spiegel οι γερμανικές οφειλές ύψους 278,7 δισ. ευρώ appeared first on HappyWorld.gr – Η Χαρουμενη Ελληνικη ενημερωση.

Loading...