Home > FUN STORY > Ρήμαξαν περιοχή Natura στο Πήλιο οι λαθροϋλοτόμοι

Ρήμαξαν περιοχή Natura στο Πήλιο οι λαθροϋλοτόμοι

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της κοινότητας Άγιος Γεώργιος στη Νηλεία του νότιου Πηλίου αντίκρισαν μεγάλες εκτάσεις μέσα στο δάσος να έχουν μετατραπεί σε… «κρανίου τόπο»

Δεν σταματούν πουθενά τα οργανωμένα κυκλώματα των λαθροϋλοτόμων, που ήδη έχουν ξεκινήσει αν συγκεντρώνουν προμήθειες για το χειμώνα αποψιλώνοντας τα δάση σε ολόκληρη τη χώρα. Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να απογυμνώσουν μια δασική περιοχή στο Πήλιο που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της κοινότητας Άγιος Γεώργιος στη Νηλεία του νότιου Πηλίου αντίκρισαν μεγάλες εκτάσεις μέσα στο δάσος να έχουν μετατραπεί σε… «κρανίου τόπο» από την παράνομη υλοτόμηση και αμέσως έκαναν καταγγελίες στο Δασαρχείο, άνδρες του οποίου έφτασαν στην περιοχή. Όμως, δεν βρήκαν κάποιο ίχνος που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες, οι οποίοι είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Ωστόσο, η λεία τους έμεινε πίσω καθώς φαίνεται ότι έφυγαν βιαστικά για να αποφύγουν τη σύλληψη. Και δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη, καθώς είχαν κόψει δεκάδες δέντρα σε κούτσουρα συνολικού βάρους 30 τόνων! Η παράνομη ξυλεία κατασχέθηκε και θα βγει σε πλειστηριασμό, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των λαθροϋλοτόμων συνεχίζονται.

Πηγή: protothema.gr

The post Ρήμαξαν περιοχή Natura στο Πήλιο οι λαθροϋλοτόμοι appeared first on Master News.

Loading...