Το απόλυτο ελικόπτερο που θα σώσει τον Ομπάμα όταν όλα θα έχουν καταστραφεί!

Ήσυχο, υπερσύγχρονο, θωρακισμένο και εξοπλισμένο για παν ενδεχόμενο το προεδρικό ελικόπτερο «Marine One» είναι προορισμένο να μεταφέρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε όλη τη χώρα ακόμα και στο εξωτερικό με απόλυτη ασφάλεια. «Το ελικόπτερο είναι πολύ εντυπωσιακό» δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη του βόλτα το 2009. «Η βόλτα πάνω από το μνημείο της Ουάσιγκτον και το Καπιτώλιο ήταν καταπληκτική» είχε πει.

Το Business Insider παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του Marine One που τον έχουν κατατάξει σε κυρίαρχο του ουρανού.

Κάθε χρόνο, μόνο τέσσερις πιλότοι της μοίρας HMX-1, γνωστοί και ως «Nighthawks» έχουν την τιμή να πιλοτάρουν το Marine One.

el-9
el-8
el-1_12
el-2_5
el-4_1
el-5_2
el-6
el-7

Πιάνει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 150 μίλια την ώρα ενώ συνεχίζει να πετάει ακόμα και αν ο ένας από τους τρεις κινητήρες έχει βγει εκτός λειτουργίας.

Διαθέτει βαλλιστική θωράκιση και πυραυλικά συστήματα ενώ είναι εξοπλισμένο με ασφαλείς γραμμές επικοινωνίας τις οποίες χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος για να επικοινωνεί με τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ελικόπτερα, το Marine One είναι τόσο ήσυχο που ο Πρόεδρος μπορεί επικοινωνεί με τους γύρω του χωρίς να ανεβάζει στο ελάχιστο τον τόνο της φωνής του.

Εχει επιφάνεια 18,5 τ.μ, χώρο για 14 επιβάτες και 4,8 μέτρα ύψος.

loading...

Be first to comment