TOP STORY

Υπόθεση Άννυ: Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η 4χρονη πήρε μόνη της ναρκωτικά

By  | 

Ο ιατροδικαστής κύριος Δημήτρης Γαλεντέρης, καταθέτοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη για την φρικτή δολοφονία της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015, απέκλεισε τον τεμαχισμό της μικρής εν ζωή.

Ειδικότερα, σε έκθεση που συνέταξε ο μάρτυρας, εκτιμά ότι το μικρό κορίτσι πέθανε από παθολογικά αίτια – ίσως και να πήρε ηρωίνη και δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε.

Ωστόσο, η κατάθεση του μάρτυρα, που κλήθηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακατζίεφ, αμφισβητήθηκε έντονα τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την υπεράσπιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά…δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο…»,  είπε η εισαγγελέας της έδρας αντιδρώντας στις ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος – σφαγείου επί της Μιχαήλ Βόδα, ήταν σε ύψος κάτω του ενός μέτρου.

«Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου», συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Σε γενικές γραμμές, το πνεύμα της κατάθεσης του ιατροδικαστική είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο συνάδελφος του κ. Γαλεντέρη, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καρακούκη, η μικρή τεμαχίστηκε ενώ βρίσκονταν εν ζωή  και αυτό διότι στους τοίχους του σπιτιού εκτοξεύθηκαν κηλίδες αίματος ψηλά, κάτι που μαρτυρά ότι το παιδί βρίσκονταν στη ζωή όσο την τεμάχιζαν.

«Αν το θύμα δεν ήταν ζωντανό, το αίμα θα λίμναζε στο πάτωμα… σε ένα ζωντανό άνθρωπο υπάρχει πίεση στο αίμα για αυτό και εκτοξεύεται…», είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο ο κ.Καρακούκης.

Αντίθετα, ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε τώρα ότι το παιδί πέθανε από φυσιολογικά αίτια και δεν τεμαχίστηκε ζωντανό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι και για αυτό να έκανε εμετό πάνω στη  κουβέρτα.

«Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό», είπε συμπληρωματικά ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή….

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Ότι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της  Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Αννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα βρέθηκε εμετός…

loading...