Μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι επικίνδυνος, όμως για τον μπασκετμπολίστα Ντένις Ρόντμαν είναι ένας απλός άνθρωπος «ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος», που «δεν θέλει να βομβαρδίσει κανέναν».
Ο Ρόντμαν έχει επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα από το 2013 μέχρι σήμερα έξι φορές και έχει έρθει κοντά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως εξηγεί στο περιοδικό DuJour «όταν είναι με τους ανθρώπους του, είναι ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος».
«Κάνει αστεία και του αρέσει να παίζει μπάσκετ, πινγκ πονγκ, να κολυμπάει.
Αγαπάει την αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 1980.
Κάνει καραόκε… Έχει το συγκρότημα με τα 13 κορίτσια που παίζουν βιολί…
Αγαπάει τους Doors και τον Τζίμι Χέντριξ…
Όταν πήγα για πρώτη φορά, η μπάντα έπαιξε για τέσσερις ώρες μόνο δύο τραγούδια: τα σάουντρακ του Ρόκι και του Ντάλας», λέει ο καλαθοσφαιριστής.
Στεγνό και θλιβερό… Όπως στο «The Walking Dead». Αλλά την τρίτη φορά που πήγα στην Πιονγκγιάνγκ άλλαξαν πολλά… Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ».
Είπε ακόμα ότι συγκλονίστηκε όταν επισκέφτηκε και είδε τα «καταψυγμένα» σώματα του παππού και του πατέρα του Κιμ Γιονγκ, που φυλάσσονται σε ένα μαυσωλείο.
«Ο παππούς είναι στη μέση του δωματίου… και είναι παγωμένος. Αυτή είναι μία αληθινή ιστορία. Καθημερινά το επισκέπτονται 150 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να είναι ντυμένοι στα μαύρα. Τους βλέπεις να κλαίνε όλον τον χρόνο», είπε ο Ρόντμαν.
Αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας ο 55χρονος πρώην μπασκετμπολίστας είπε ότι «ο λόγος για τον οποίο έχει πυρηνικές βόμβες», όπως λέει, «είναι επειδή ξέρει ότι οι Αμερικανοί μπορεί να επέμβουν».
Λέει ακόμα ότι: «Δεν θέλω να βομβαρδίσω κανέναν. Αλλά έχουμε πυρηνικά όπλα επειδή είμαστε μία τόσο μικρή χώρα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.
Θέλουν απλώς οι Αμερικανοί και η κυβέρνησή τους να ξέρουν ότι δεν μισούν τους Αμερικανούς. Θέλουν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ