Αχ αυτή η σοκολάτα. Κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Αντίθετα, μπορεί να την απολαμβάνει καθημερινά σε μορφή κέικ, brownies, λιωμένη πάνω σε τηγανίτες ή παραδοσιακά μέσα από μία πλάκα σοκολάτας.
Αυτή η λευκή σκόνη που φαίνεται ή τα λευκά σημεία που έχει σε ορισμένα σημείο το πιθανότερο είναι κρούστα που προέρχεται από την ζάχαρη ή το λίπος. Αν και μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι ότι αυτή η εμφάνιση δεν είναι λαχταριστή, η σοκολάτα δεν έχει χαλάσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καταναλωθεί.
Η κρούστα από την ζάχαρη δημιουργείται όταν η σοκολάτα μένει σε υγρασία. Η ζάχαρη απορροφά την υγρασία, οπότε αν η σοκολάτα βρίσκεται σε ζεστό και υγρό μέρος, η ζάχαρη θα αποκτήσει υγρασία και θα στεγνώσει, αφήνοντας αυτούς τους λευκούς λεκέδες.
Η κρούστα από το λίπος εμφανίζεται όταν το λίπος που υπάρχει μέσα στην σοκολάτα μεταφέρεται στην επιφάνεια. Αυτό συμβαίνει εάν υπάρχουν αυξομειώσεις την θερμοκρασία, αλλά συνήθως η αιτία είναι τα λάθη που γίνονται κατά την διάρκεια της ετοιμασίας της σοκολάτας, όπου αυξάνεται και μειώνεται συνεχώς η θερμοκρασία, προκειμένου να ομογενοποιηθεί η ζάχαρη με την κακαομάζα και το βούτυρο κακάο.
Επίσης, η κρούστα από λίπος μπορεί να δημιουργηθεί εάν έχει γέμιση και είναι κρύα ή αν το βούτυρο κακάο δεν είναι καλής ποιότητας.
Αν θέλετε να αποφύγετε, λοιπόν, αυτή την λευκή κρούστα, φροντίστε να διατηρείτε τις σοκολάτες σας σε ξηρό περιβάλλον.
Πηγη