FUN STORY
O πιο πρωτότυπος τρόπος να στείλετε το βιογραφικό σας
Το κυνήγι εργασίας μπορεί να αποδειχτεί ανά περιπτώσεις επίπονη και αποθαρρυντική διαδικασία ακόμα και μετά την αποστολή ενός βιογραφικού. Η συμπλήρωση των αιτήσεων, η συνέντευξη μέσω βίντεο και η αξιολόγηση πολλές φορές χαρακτηρίζονται από τους υποψήφιους εργαζόμενους ως γολγοθάς. Το έργο του να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στο πλήθος είναι σκληρό και δύσκολο. Γι αυτό και ο Luka Yia φαίνεται πως εμπνεύστηκε ένα διαφορετικό τρόπο ώστε το βιογραφικό του να παραδοθεί στους σωστούς ανθρώπους.
Αφού μετακόμισε από το Βίλνιους της Λιθουανίας, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ο 25χρονος, με πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της τεχνολογίας, άρχισε να κάνει αίτησεις σε διάφορες επιχειρήσεις. Η προσέγγισή του ήταν όμως αρκετά δημιουργική.
Αποφάσισε να υποδυθεί τον κούριερ της Postmate (κάτι σαν την Deliveroo των ΗΠΑ, υπηρεσία παράδοσης φαγητού κατά παραγγελία) και να παραδίδει ντόνατς στους μελλοντικούς του εργοδότες. Παρότι οι άνθρωποι με τους οποίους ήθελε να έρθει σε επαφή δεν ήταν πάντα διαθέσιμοι, εκείνος συνέχισε να εφαρμόζει το σχέδιο του. Κι αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να καταφέρει παραδίδοντας απλά ένα κουτί ντόνατς στους μελλοντικούς του εργοδότες αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα σε κάθε κουτί υπήρχε το εξής σημείωμα:
«Καλησπέρα σας,
Μπορεί να μην έχετε παραγγείλει αυτά τα ντόνατς αλλά αυτή η παράδοση δεν είναι λάθος. Προφασίστηκα πως είμαι μέλος του προσωπικού της Postmates ώστε να εξασφαλίσω πως το βιογραφικό μου θα παραδοθεί σε εσάς προσωπικά.
Όπως θα παρατηρήσατε ήδη, προσεγγίζω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο γιατί το πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός πως πρέπει να γίνουν, ασχέτως με τον τρόπο.
Το όνομά μου είναι Lukas. Έχω προυπηρεσία πέντε χρόνων στο marketing, θαυμάζω την εταιρεία σας και θα ήθελα να εργασθώ για σας».
Ο τρόπος του ήταν σίγουρο πως κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή των εργοδοτών. Όπως μάλιστα παραδέχτηκε ο ίδιος στο Metro, έχει παραδόσει μέχρι στιγμής 40 με ντόνατς, 10 σε δημιουργικά διαφημιστικά γραφεία και τα υπόλοιπα σε εταιρείες τεχνολογίας, χωρίς όμως ακόμα να έχει βρει δουλειά. «Έχω ήδη περάσει 10 συνεντεύξεις και έχω κληθεί για συνέντευξη από μερικές ακόμα επιχειρήσεις, ποσοστό αρκετά επιτυχημένο δεδομένης της υπερπροσφοράς στον συγκεκριμένο τομέα» καταλήγει.
source