VIRAL STORY

Πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής κακοποιεί μοσχάρια για να δείξει πόσο δυνατός είναι.

By  | 

Ο πρωταθλητής της πάλης Κώστας Αβράμης, όπως θα δείτε στα πλάνα που ακολουθούν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ κακοποίησε επανειλημμένα μοσχαράκια για να δείξει πόσο δυνατός είναι.

Μάλιστα στο βίντεο τον βλέπουμε ξανά και ξανά να τραβάει βίαια από την ουρά, από το κεφάλι και μ’ ένα σχοινί να σέρνει κυριολεκτικά τα ζώα είτε για να τα ρίξει στο έδαφος και να τα καθηλώσει, είτε για να τα σηκώσει στους ώμους του και όλο αυτό για την αναβίωση ενός μύθου.
pali01

Τα πλάνα δημοσίευσε στο διαδικτυακό κανάλι Youtube ο ιστότοπος trikalanews.gr και τα γυρίσματα έγιναν στην Αγρελιά Τρικάλων, αλλά η δημοσιογράφος Ελισάβετ Παπανικολάου που έγραψε το ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016 την κακοποίηση του ζώου την ξέχασε, δεν την αναφέρει καν και την παρουσιάζει λίγο – πολύ αυτή τη συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα τρομοκρατημένα ζώα ως θρίαμβο του τρικαλινού αθλητή!
pali02

Η κακοποίηση των ζωών προφανώς και κρίθηκε απαραίτητη να συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ που όπως διαβάζουμε εμπνεύστηκε ο Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου αυτό αφού ολοκληρωθεί να σταλεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης με στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος, ώστε «να δημιουργηθεί Παγκόσμιο Κέντρο Πάλης στην χώρα μας συνδυάζοντας αρμονικά την άθληση , την φιλοσοφία και την μουσική».
Το zoosos.gr για την κακοποίηση των ζώων θα ενημερώσει την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος καθώς η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα είναι ποινικό αδίκημα και τέτοιες πρακτικές μόνο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον τόπο μας δεν αναδεικνύουν.

Οι μύθοι, οι θρύλοι, οι παραδόσεις είναι καλό να αναβιώνουν μόνο όμως όταν δεν συμπεριλαμβάνουν κακοποίηση ζώων ή άλλες αξιόποινες πράξεις… Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες. Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε ότι τα έθιμα έχουν «πλάκα», «χαβαλέ», μας δένουν με το παρελθόν και τις ρίζες μας και αξίζει να συνεχίζονται στο πέρασμα των αιώνων μόνο όταν αφορούν ενήλικους ανθρώπους οι οποίοι συναινούν απολύτως για την συμμετοχή τους σε αυτά.
source

Διαβάστε περισσότερα.

Loading...