Home > ΣΧΕΣΕΙΣ > Sapios3xual!Μήπως είσαι και δεν το ξέρεις;

Sapios3xual!Μήπως είσαι και δεν το ξέρεις;

Μέχρι τώρα ακούγαμε όρους όπως bis3xual, homos3xual, metros3xual μέχρι και spornos3xual. Sapios3xual όμως όχι μέχρι πρόσφατα. Τι είναι πάλι ετούτο; Είναι ένας σχετικά νέος όρος στο πεδίο της σ3ξουαλικότητας και σημαίνει αυτός που έλκεται κυρίως από το μυαλό και τις γνώσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, αν ανήκεις στην κατηγορία του sapios3xual, δεν θα δώσεις σημασία στα φυσικά προσόντα ενός γυναικείου σώματος, αλλά ότι εκείνο που παίζει μεγαλύτερο ρόλο για σένα είναι το μυαλό της.

Άλλωστε η πλειοψηφία των ερευνητών υποστηρίζουν ότι στις πιο υγιείς και χαρούμενες σχέσεις η επαφή με το ταίρι ξεπερνά κατά πολύ τη φυσική έλξη και χημεία και εξαρτάται από άλλες άξιες που μακροπρόθεσμα έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Το να καταλάβεις την έννοια του sapios3xual όχι μόνο θα σου δώσει όσα χρειάζεσαι για να βρεις τον σύντροφο που ψάχνεις, αν είσαι single, αλλά θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις νέους τρόπους να αναθερμάνεις τη σχέση σου, αν βρίσκεσαι ήδη σε μια.

Έτσι, για ένα sapios3xual εκείνο που διεγείρει περισσότερο τις αισθήσεις και αυξάνει τη λίμπιντο δεν είναι ένα ποτήρι σαμπάνιας, τα πειράγματα ή το στομaτικό σ3ξ αλλά το να έχουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ή να ακούσουν το σύντροφό τους να συζητά με θέρμη, για κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ. Αυτό το επίπεδο οξυδέρκειας συνήθως απαντάται και στους δύο συντρόφους, που σημαίνει ότι αν είσαι sapios3xual το πιο πιθανό είναι να βγαίνεις μόνο με sapios3xual.

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να είσαι Sapiosexual

Το να είσαι sapios3xual δεν είναι κάτι που επιλέγεις αλλά μέρος της φύσης καθώς το DNA σου και η φυσική σου έλξη ρέπουν προς έξυπνα άτομα. Επίσης, επειδή σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων η επικοινωνία έχει τη μεγαλύτερη σημασία οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις μεταξύ sapios3xual έχουν συνήθως μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν μακρά διάρκεια.

«Αν βρεις κάποιον πνευματικά ενδιαφέροντα σύντροφο είναι πιθανό η σχέση να κρατήσει πολλά περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι μια σχέση που βασίζεται κυρίως στη φυσική έλξη, κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από φυσικά αίτια» εξηγεί η ψυχολόγος Nikki Martinez. Σύμφωνα με την ίδια «αν δύο άνθρωποι είναι πνευματικά στο ίδιο επίπεδο η διάρκεια της σχέσης πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη και το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλο θα παραμείνει δυνατό».

Αυτό όμως έχει και μια άλλη παράμετρο σύμφωνα με τους ειδικούς, που ίσως είναι προβληματική, καθώς οι sapios3xual είναι πιο επιλεκτικοί στο να βγουν με κάποιον.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν σου αρέσει κάποιος αλλά δεν ταιριάζετε ή αρχίζεις να τον αξιολογείς και να τον συγκρίνεις με άλλους ανθρώπους. Αντιθέτως στις σχέσεις όπου οι σύντροφοι θεωρούν ο ένας τον άλλο ισάξιο υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιο υγιείς.

Έξι χαρακτηριστικά του sapios3xual

  1. Βρίσκεις τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς καθώς τους γνωρίζεις καλύτερα

Αν σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον, που να μην σε εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως αλλά ο τρόπος που μιλάει και η αυτοπεποίθησή του να σε κάνει να τον βρίσκεις πιο ωραίο καθώς τον γνωρίζεις, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι ανήκεις στην κατηγορία των sapios3xual,

  1. Προτιμάς να έχεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση παρά ένα συνηθισμένο σ3ξ

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θες να έχεις σ3ξουαλική επαφή ή ότι δεν θα έκανες ένα one-night stand, αν σου δινόταν η ευκαιρία, αλλά ότι εκείνο που πραγματικά σε διεγείρει και σε γεμίζει είναι περισσότερο ψυχικό παρά σωματικό. Ίσως για ένα sapios3xual η λίμπιντο να ανεβαίνει μέσα από μια συζήτηση σε βάθος παρά μια αντίστοιχη διείσδυση.

  1. Σε διεγείρουν περισσότερο αυτά που ξέρει και όχι αυτά που έχει

Για σένα τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι είδη πολυτελείας και δεν αξιολογείς τους ανθρώπους με βάση το κοινωνικό τους στάτους, τις στιλιστικές τους επιλογές ή το πόσα χρήματα βγάζουν, αλλά το τι γνωρίζουν και το μεγαλείο της προσωπικότητάς τους. Ένας sapios3xual δεν ψάχνει για κάποιον κομψό νάρκισσο αλλά για ένα άτομο που διψάει για γνώση και συζητήσεις.

  1. Δεν αντέχεις τους ανορθόγραφους

Μπορεί να συγχωρήσεις κάποιον που μέσα στη βιασύνη του θα σου στείλει μια φορά ένα μήνυμα με συντομογραφίες αλλά όχι να το κάνει κατ’ εξακολούθηση. Θέλεις κάποιον που να είναι στο δικό πνευματικό επίπεδο και αν ο άλλος αρκείται σε emojis και άλλα συναφή εσύ πιθανότατα θα του πεις αντίο.

  1. Είναι πιο πιθανό να ξεχωρίσεις κάποιον στα δύσκολα

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό που φέρνει κοντά τα ζευγάρια βασίζεται στα πρώτα βλέμματα και την πρώτη εικόνα. Ωστόσο για ένα sapios3xual μια ισχυρή, έντονη έλξη μπορεί να συμβεί κατά τη φάση των ραντεβού, που σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις κάποιον πραγματικά αξιόλογο.

  1. Σε εξάπτουν οι γνώσεις, κάθε είδους

Δεν χρειάζεσαι κάποιον με το τέλειο IQ, που να είναι ο κορυφαίος στον τομέα του ή να έχει λεξιλόγιο που για να καταλάβεις τι λέει πρέπει να είσαι με το λεξικό ανά χείρας, αλλά κάποιον με προφανή αγάπη για τη γνώση σε κάθε αντικείμενο.
source

\/ διαβάστε περισσότερα \/

Loading...