Home > FUN STORY > Στο Πανεπιστήμιο στη Λάρισα Έφτιαξαν ένα Κέικ που Μπορεί να Βοηθήσει στην Αντιμετώπιση του Υποσιτισμού

Στο Πανεπιστήμιο στη Λάρισα Έφτιαξαν ένα Κέικ που Μπορεί να Βοηθήσει στην Αντιμετώπιση του Υποσιτισμού

Ο ερευνητής-καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας είναι ο εφευρέτης ενός κέικ που μπορεί να χωρέσει όλα τα γεύματά μας σε μια φέτα του.

Μου είχε κάνει εντύπωση παλιά η ταινία Soylent Green, όπου η σόγια σε συμπυκνωμένη τροφή ήταν η λύση στα προβλήματα διατροφής εξαιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων και του υπερπληθυσμού. Έκτοτε διαβάζω άπειρες πειραματικές μελέτες ή εικασίες για την τροφή μας που θα χωράει μέσα σε ένα χάπι. Μέχρι που έμαθα ότι κάτι αντίστοιχο είναι διαθέσιμο στην αγορά. Το ελληνικής πατέντας ψωμί-κέικ «Feed Back» μπορεί όπως λένε οι δημιουργοί με μία φέτα του να μας δώσει όλες τις θερμίδες και τις διατροφικές αξίες που θα αποκτούσαμε σε γεύματα μέσα στη μέρα.
feedpack

Ο ερευνητής-καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας είναι ο εφευρέτης. Κατάγεται από την Πάτρα, σπούδασε εκεί Φαρμακευτική και έκανε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του ΑΠΘ. Αρχές του 1990 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη ενώ σήμερα είναι καθηγητής Φυσιολογίας-Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Είναι εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. στην τεχνολογική πλατφόρμα «Food for Life».
Πηγη

\/ διαβάστε περισσότερα \/

Loading...