Αεροδρόμιο Μίκρας: Ο…. κακός χαμός με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το αεροδρόμιο της θεσσαλονίκης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του δεν ανέφερε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με το κανονικό του όνομα. Αντίθετα, αρκέστηκε να το πει διαφορετικά, γεγονός που είχε συνέπειες.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να πει το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με το κανονικό του όνομα. Δηλαδή δεν αναφέρθηκε σε αυτό ως «Αεροδρόμιο Μακεδονίας». Αντίθετα, το αποκάλεσε το «Αεροδρόμιο της Μίκρας». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού της Ελλάδος, σήκωσε κύμα αντιδράσεων στα social media. Πολλοί Έλληνες πολίτες με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, θέλησαν να αποδοκιμάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια του πρωθυπουργού της χώρας. Επίσης, άλλοι τάχθηκαν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεώρησαν πως δεν μπορεί πλέον να κάνει διαφορετικά.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού επισημαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρονταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Αεροδρόμιο που είναι εγκατεστημένο στο Τρίλοφο της Μίκρας. Επίσης, οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως η αναφορά στο ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα παρέχει η Ελλάδα στα Σκόπια, είναι εγκατεστημένο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Η ακριβής δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, κατά τις κοινές δηλώσεις του, με τον Ζόραν Ζάεφ:

«Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας».

Πάντως, η παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού αναμένεται να συζητηθεί σε διάφορες πολιτικές εκπομπές της Ελληνικής Τηλεόρασης. Επίσης, με ιδιαίτερη ανυπομονησία, οι Έλληνες πολίτες περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

πηγη