Ανδρέας Δημητρίου: Η εξομολόγηση του πυροσβέστη, που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι

Ο Ανδρέας Δημητρίου αποτελεί τον πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη σύζυγο και το παιδί του στην καταστροφική πυρκαγιά του Ματιού. Μάλιστα, το παιδί του «έφυγε» σε ηλικία μόλις έξι μηνών. Ο Ανδρέας Δημητρίου μίλησε ανοιχτά στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Αποσπασματικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου:

Ανδρέας Δημητρίου: «Δεν έχω νιώσει θυμό»

Ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών παιδί του, μιλά για τα συναισθήματα, που νιώθει. Ο Ανδρέας Δημητρίου αναφέρεται στο γεγονός πως καθημερινά νιώθει τα πάντα σε υπερβολικό βαθμό. Παράλληλα, τονίζει πως το μόνο συναίσθημα, που δεν ένιωσε μέχρι στιγμής ήταν ο θυμός: «Νιώθω πολλά συναισθήματα. Θυμό ακόμη δεν έχω νιώσει, από την άποψη ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον εαυτό μου; Να θυμώσω… Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από θυμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

«Εύχομαι να μην το ζήσει, ούτε ο εχθρός μου»

Σχετικά με τα όσα έζησε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο πυροσβέστης, επισημαίνει: «Είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχεις εύκολα. Είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος, ούτε ο εχθρός σου».

Ανδρέας Δημητρίου: «Κάθε μέρα ζω την απόλυτη καταστροφή»

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, ο Ανδρέας Δημητρίου, επανέρχεται στην καταστροφή του Ματιού. Στη φονική πυρκαγιά, στις φλόγες της οποίας έχασε τη γυναίκα και το παιδί του. Ο πυροσβέστης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή, από εκείνη την ημέρα και μετά».