Γεννηματά: Ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα

Γεννηματά

Για μία νέα σελίδα ντροπής, που γράφεται στην παγκόσμια ιστορία, κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην τουρκική εισβολή στη Συρία, σημειώνοντας πως αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ως εκ τούτου είναι “ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα”.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει πως “η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στην Συρία, με θύματα ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί συνθήκες για νέα κύματα προσφύγων. Παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή συνόρων στη Βόρειο Συρία και εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων”.

Επισημαίνει, πως “δυστυχώς οι ισχυροί αυτού του κόσμου ‘κλείνουν τα μάτια και γυρίζουν την πλάτη’, εγκαταλείπουν αδίστακτα τους συμμάχους τους Κούρδους , στον αγώνα κατά του ISIS, γράφοντας μια νέα σελίδα ντροπής στην παγκόσμια ιστορία. Παρακολουθούσαν επί 5 μέρες την απάνθρωπη επιχείρηση της Τουρκίας χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Χρειάστηκε να κινδυνέψουν να πληγούν δικοί τους στόχοι για να ψελλίσουν προς την Τουρκία κάποια απειλητικά μηνύματα”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, “η στάση αυτή που αποθρασύνει τον Ερντογάν, θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις και σε κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ώρα να μπει φραγμός στην Τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται πλέον και με πράξεις σε όλη την περιοχή”.

“Ο Πρωθυπουργός όπως είχα και χθες την ευκαιρία να του επισημάνω οφείλει να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει συγκεκριμένα, αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλαγή της κοινής δήλωσης ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και άμεση ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων”, σημειώνει η κ. Γεννηματά, αναφέροντας ότι η ίδια θα θέσει επιτακτικά αυτό το θέμα στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη.

“Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κάθε επιθετική κίνηση σε βάρος μας θα παίρνει την κατάλληλη απάντηση”, καταλήγει στη δήλωσή της.

The post Γεννηματά: Ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα appeared first on .