Η Βουλή έχει αρκετές επίσημες εξόδους αλλά και μυστικές. Δείτε ποιες έχουν επιβεβαιωθεί και ποιες παραμένουν στον σκοτάδι.

Η Βουλή έχει 4 επίσημες εισόδους

Βασιλίσσης Σοφίας

Αμαλίας έναντι Όθωνος

Αμαλίας έναντι Γεωργίου

Και η τέταρτη είναι υπόγεια αριστερά από τον άγνωστο στρατιώτη

Έχει δύο μυστικές εξόδους

Η μία είναι μέσα στον εθνικό κήπο

Και η άλλη είναι μεταξύ Ζαππείου και κολυμβητήριο εθνικού

Υπάρχουν 3 τούνελ

1 τούνελ είναι γνωστό από το πάρκινγκ της βουλής βγάζει μετρό

εκεί που είναι δύο βελάκια μαζί αριστερά εκεί είναι αυτό,μετά το δεύτερο τούνελ πάει κάτω από τον εθνικό κήπο και έχει δύο εξόδους. Η μια μέσα στον εθνικό κήπο και η άλλη κοντά στο κολυμβητήριο,το τρίτο τούνελ συνδέεται με το υπουργείο εξωτερικών που είναι ακριβώς απέναντι ..

 

ο Παναγιώτης Δευτεραίος, (Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και Σπηλαιολόγος ΕΣΕ,) υπεύθυνος του blog «Αστική Σπηλαιολογία», με εμπειρία χρόνων στην εξερεύνηση της υπόγειας Αθήνας δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην Lifo το 2017:

«Εδώ υπάρχει η γνωστή ιστορία για την στοά διαφυγής, η οποία είναι αληθινή. Παρόλο που δεν την ξέρω από πρώτο χέρι, και δεν ξέρω και αν θα καταφέρω ποτέ να μπω εκεί, η στοά διαφυγής της Βουλής είμαι βέβαιος ότι είναι υπαρκτή, γιατί υπάρχει σχέδιο που δείχνει δύο εξόδους της στο προαύλιο του Προεδρικού μεγάρου. Η στοά που περνάει κάτω από τον Εθνικό κήπο είναι ενεργή στοά, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει πληροφορίες γι’ αυτή από πρώτο χέρι. Μιλάμε για τη Βουλή και το Προεδρικό μέγαρο».

Επιπλέον μερικά μέτρα από την βουλή, στον Εθνικό κήπο, υπάρχουν αν και ελάχιστοι γνωρίζουν υπόγεια κρατητήριο τα οποία κατασκευάστηκαν στα μέσα του 1830.