Οι μεγαλύτερες Ελληνικές σημαίες που έχουν φτιαχτεί με ιδιωτική πρωτοβουλία και έσπασαν ρεκόρ διαστάσεων

Οκτώβριος 2012  Θεσσαλονίκη  (Το πρώτο ρεκόρ γκίνες)
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130… κιλών (!) κυμάτισε το 2012 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της

 

 

Ιούλιος 2014 Κύπρος 

Η κίνηση του επιχειρηματία, να βάλει μια τεραστίων διαστάσεων ελληνική σημαία, έξω από το εστιατόριο – bar το οποίο διατηρεί στη Λευκωσία ανύψωσε το Ελληνικό ηθικό  και μάλιστα θύμισε στον κόσμο τι σημαίνει αγαπώ την πατρίδα μου.

Αύγουστος 2016  Καλαμάτα  1500τ.μ!

Μια τεράστια σημαία αντίκρισαν την Κυριακή οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες   της  πόλης όταν έστρεψαν το βλέμμα  τους προς το  "Καλάθι". Τα χαρακτηριστικά της εντυπωσιάζουν, αφού καλύπτει επιφάνεια 1500 τ.μ.,  το βάρος της είναι 280 κιλά και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της είναι  από ελαιόπανα.
Μπράβο στον Γιάννη Τσουλάκο, τον άνθρωπο που  συνέλαβε και υλοποίησε αυτή την ιδέα.

Μαρτιος 2017 Χίος

Η 150 μέτρων ελληνική σημαία η οποία βρίσκεται στο λιμάνι της Χίου κυμάτισε περήφανη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μάρτιος 2017  Κάλυμνος

Η γαλανόλευκη, μεγέθους 500 τ.μ., παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και η αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη.

Μάρτιος 2017 Υποβρύχια σημαία (Καστελόριζο) 

Τα μέλη της σχολής καταδύσεων School of Diving αποφάσισαν, ανήμερα της 25ης Μαρτίου να ξεδιπλώσουν κάτω από τη θάλασσα τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία. 

Μαιος 2018 Αλεξανδρούπολη

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκεστην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Μάρτιος 2019  Αργολίδα

Με μία τεράστια Ελληνική σημαία κάλυψε το σπίτι τουένας κάτοικος της Νέας Κίου, του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Η σημαία έχει ούτε λίγο ούτε πολύ μέγεθος 140 τετραγωνικά μέτρα και την τοποθέτησε στο σπίτι του ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, εν όψη της εορτής της 25 Μαρτίου.

Με μία τεράστια Ελληνική σημαία κάλυψε το σπίτι του ένας κάτοικος της Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019. Η εν λόγω σημαία έχει ούτε λίγο ούτε πολύ μέγεθος 140 τετραγωνικά μέτρα. Την Σημαία τοποθέτησε στο σπίτι του ο Ιωάννης Αθανασόπουλος κάτοικος Νέας Κίου εν όψη της εορτής της 25 Μαρτίου . Το θέαμα εντυπωσιακό καθώς και η τεράστια σημαία φαίνεται από πολύ μακριά. 

Ιούνιος 2018  (Σύνταγμα)

Ελληνική σημαία με το αστέρι της Βεργίνας επιφάνειας 150τ.μ. στο Σϋνταγμα για την διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των πρεσπών.

περιμένουμε την δική σας φωτογραφία !!!