Πως να αφαιρέσετε την επικίνδυνη μούχλα και άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριό σας με ΕΝΑ μόνο συστατικό

Έχετε παρατηρήσει ότι τα ρούχα σας δεν έχουν το άρωμα φρεσκάδας που θα έπρεπε αφού τα βγάλετε από το πλυντήριο ρούχων; Τότε, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να καθαρίσετε το βρώμικο πλυντήριο ρούχων σας. Μπορείτε συνήθως να το καταλάβετε αν δείτε μικρές μαύρες κηλίδες στη θήκη του απορρυπαντικού ή μεταξύ των λαστιχένιων δακτυλίων. Αυτές οι μαύρες κηλίδες είναι στην πραγματικότητα μούχλα και μπορεί να σας αρρωστήσουν. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Είναι, λοιπόν, ώρα για δράση!

mold

Το πλυντήριο είναι το τέλειο μέρος για να αναπτυχθεί μούχλα κι άλλοι μύκητες, διότι είναι ένας χώρος με υψηλή υγρασία και θερμότητα. Αν δεν αφαιρέσετε αυτή τη μούχλα θα συνεχίσετε να πλένετε τα ρούχα σας και να προσθέτετε μούχλα στο νερό! Σαν να μην έφτανε αυτό, αφήνοντας τους μύκητες στο πλυντήριο σας μπορεί να εξαπλωθούν σε όλο το υπόλοιπο σπίτι σας μέσω του αέρα.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι από τις πιο ευχάριστες σκέψεις κι αυτός είναι ο λόγος που έχουμε βρει ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο για να απομακρύνετε τη μούχλα από το πλυντήριο σας. Ευτυχώς, αυτό το κόλπο είναι πολύ εύκολο και πολύ φθηνό γιατί χρειάζεστε μόνο ένα συστατικό!

 

Πρώτα, πρέπει να καθαρίσετε το λαστιχένιο δακτύλιο του πλυντηρίου σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε όλες τις βρωμιές που θα βρείτε μέσα στον λαστιχένιο δακτύλιο. Μπορεί να βρείτε πολλά αντικείμενα εκεί όπως συνδετήρες ή κέρματα. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς τα αντικείμενα αυτά ήταν μάλλον στην τσέπη του τζιν σας όταν το τοποθετήσατε στο πλυντήριο.

Αφού έχετε ολοκληρώσει αυτό το βήμα είναι καιρός να καθαρίσετε το υπόλοιπο πλυντήριο. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας προϊόν καθαρισμού. Δε χρειάζονται χημικά ή άλλα ακριβά προϊόντα! Για να μάθετε πώς, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και το πλυντήριο σας θα είναι καθαρό από μούχλα και μύκητες σε χρόνο μηδέν!

Αδειάστε μισό μπουκάλι ξίδι στην επιφάνεια του λαστιχένιου δακτυλίου του πλυντηρίου σας. Ύστερα, κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου σας και ξεκινήστε μια πλύση στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο όλα τα βακτήρια θα απομακρυνθούν από τη θερμότητα. Αυτό ήταν, δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο! Παρακαλώ να σημειώσετε ότι αν το κάνετε αυτό, το ξίδι μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο πλυντήριο σας. Επομένως, δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο πάνω από 4 φορές το χρόνο. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζετε ότι αν θέλετε να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές δεν πρέπει να κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας όταν δεν είναι σε χρήση.

Πηγή