Σαλάντι: Το ξενοδοχείο των γuμνιστών στην Ελλάδα που έκλεισε και ερημώθηκε [ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ]

Μια ιστορία που αυτή τη στιγμή παραμένει «έρημη» στη μέση του πουθενά. Μια ιστορία που στοίχισε πολλά στην τοπική κοινωνία των Διδύμων. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Σαλάντι» το οποίο χτίστηκε και λειτούργησε στην περιοχή Σαλάντι της Ερμιονίδας την δεκαετία του ’80. Τότε πρωτολειτούργησε καθάρα για τους λάτρεις του γμνισμού και στα πρότυπα άλλων παρόμοιων ξενοδοχείων της Ευρώπης. Κάτι όμως που δεν μπορούσε να ανεχθεί η τοπική κοινωνία και αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα.

Θυμαμαι την δεκαετια του 1980 οταν το πελωριο ξενοδοχειο ηταν γεματο κοσμο.Τα πουλμαν στην σειρα μπροστα στην εισοδο.τα φωτα ο κοσμος…

rest

 

3

Οι κουζινες σημερα

13 Aprili 2015KOYZINA

 

Το εστιατοριο

13 Aprili 2015 9

Το Ξενοδοχείο 2 Αστέρων ΑΚΤΗ ΣΑΛΑΝΤΙ που βρίσκεται στην περιοχή ΣΑΛΑΝΤΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ, διαθέτει 328 δωμάτια με 624 κρεβάτια και η περίοδος λειτουργίας του είναι Όλο το χρόνο.

1bhh

13 Aprili 2015 10

«Εμείς θέλαμε να λειτουργήσουν ξενοδοχεία στον τόπο μας. Συμβάλουν στην ανάπτυξη» μας είπαν οι κάτοικοι του χωριού των Διδύμων «ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο δεν μας είχε εξηγήσει ακριβώς τι ήθελε να κάνει και για διάφορους άλλους λόγους υπήρξαν αντιδράσεις». Οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων λοιπόν προκάλεσαν το κλείσιμο του ξενοδοχείού και την αλλαγή της ηγεσίας. Το ξενοδοχείο, από δω και στο εξής, θα λειτουργήσει ως «κανονικό» ξενοδοχείο για αρκετά χρόνια. Θα αλλάξει πολλές φορές ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ. «Μόνο από το χωριό μας εργάζονταν περίπου 160 άτομα στο ξενοδοχείο και αρκετοί έχουν πάρει σύνταξη από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος του χωριού.

Σήμερα το ξενοδοχείο «Σαλάντι» παραμένει κλειστό και μέρα με τη μέρα ερημώνει. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του χωριού των Διδύμων που εμφανίζονται «μετανιωμένοι» για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τότε. Ειδικά όταν η συζήτηση έρχεται γύρω από την οικονομική κρίση αλλά και στις ελάχιστες δουλειές που έχουν απομείνει πλέον να κάνουν οι νέοι του χωριού. «Όταν έκλεισαν οι τουριστικές μονάδες στην περιοχή μας οι επιπτώσεις ήταν άμεσες στο χωριό μας. Δούλευαν οικογένειες ολόκληρες στα ξενοδοχεία αυτά και ξαφνικά έμειναν στο δρόμο». Πάντως η παραλία στην περιοχή συνεχίζει να προσελκύει πολύ κόσμο, ντόπιους και ξένους, καθώς θεωρείτε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νομού μας και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες