Τσακαλώτος: «Θα σας πάρουν τα επιδόματα πίσω, η ζωή σας θα γίνει χειρότερη»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Κινδυνολογία και τρομολαγνεία είναι η νέα τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έγινε από τον Αλ. Τσίπρα που έδωσε το στίγμα και επιβεβαιώνεται πλέον από τον συμμετέχοντα στο επικοινωνιακό επιτελείο, Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνησης «θα πάρει πίσω τα επιδόματα, θα κόψει συλλογικές συμβάσεις και θα κάνει φοροελαφρύνσεις για τους συνήθεις υπόπτους…».

Ο Ευ. Τσακαλώτος μεταξύ άλλων ανέφερε «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα τους πούμε σε ένα χρόνο που η ζωή τους θα είναι χειρότερη, θα έχουν πάρει πίσω επιδόματα, θα έχουν κόψει συλλογικές συμβάσεις, τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο. Αυτό με νοιάζει τίποτε άλλο…», καθώς και ότι «οι φοροελαφρύνσεις θα είναι για τους συνήθης ύποπτους» κα.

Πέραν, όμως, τούτου ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από το ΚΚΕ να αλλάξει… γραμμή να μην κρατάει ίσες αποστάσεις απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να χρεώσει την νίκη της ΝΔ σε λάθος του ΚΚΕ.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα ανέφερε: «Μην επαναλαμβάνετε λοιπόν στο ΚΚΕ αυτά που λέει η ΝΔ. Είναι 1% για 2020 πάνω από τα αντίμετρα που είχαμε ψηφίσει. Γι’ αυτό εισηγούμαι αυτή τροπολογία. Γιατί είναι στη σωστή κατεύθυνση που διευρύνεται η ταξική μας μεροληψία και στα μεσαία στρώματα. Και είναι κάλεσμα των ανθρώπων που είναι πράσινοι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν είναι παρόμοιο, που δεν έχει καμία σχέση. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας για να το αλλάξει ο κόσμος».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι συνηθισμένες γιατί δεν έχουμε δύο κόμματα που λένε τα ίδια πράγματα. «Λέμε διαφορετικά πράγματα με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές και προτεραιότητες, διαφορετική σοβαρότητα κι αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει και με μία κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πάντως, επέμεινε ότι θα έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ και οι πολίτες θα ξεχάσουν τα… επιδόματα. «Όταν το πρόγραμμα της ΝΔ θα ξεδιπλωθεί και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες, μπορούμε να δούμε ακριβώς τι είπε Στουρνάρας για το ασφαλιστικό, για το φόρο στην ενέργεια, για το 1 προς 5 στο δημόσιο, και όλος ο δικός σας κι ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει από αυτό», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. Επανερχόμενος στα διλήμματα κάλεσε συστράτευση διότι πρέπει να «στηριχθεί μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει το τσουνάμι που έρχεται»!

[liberal.gr]