FUN STORY

Κατρούγκαλος: Συνταγματική αναθεώρηση για την ανατροπή του παλαιοκομματικού συστήματος

By  | 

Για μετάβαση στην Δ’ Ελληνική Δημοκρατία, με μια συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα είναι σαρωτική και θα εξασφαλίζει την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού συστήματος, έκανε λόγο ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News».

Ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε ευθέως υπέρ της καθιέρωσης της απλής και ανόθευτης αναλογικής, υπογραμμίζοντας πως «εάν θα ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε θα πρέπει να έχει άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας ανέφερε:

 Για τις συντάξεις:

«Λιγότεροι από το 10% των συνταξιούχων θα δουν μείωση στην επικουρική τους σύνταξη. Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε στη φάση αυτή, με ένα ασφαλιστικό σύστημα ουσιαστικά χρεοκοπημένο, με ελλείμματα ύψους 9% του ΑΕΠ. Συνδέσαμε όμως όλες τις συντάξεις με ρήτρα ανάπτυξης και φροντίσαμε οι ευάλωτοι να προστατευτούν με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».

Για τον 13ο & 14ο μισθό:

«Ποτέ οι δανειστές δεν ζήτησαν περικοπή ή κατάτμηση του 13ου και 14ου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στο μνημόνιο, ούτε έχει τεθεί στο πλαίσιο της επιτροπής ειδικών που θα προτείνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Για τα εργασιακά:

«Η συνολική απορρύθμιση κάθε προστατευτικής εργασιακής νομοθεσίας από τα δύο πρώτα μνημόνια αποτελούσε εισιτήριο εξόδου της χώρας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Θα την επιστρέψουμε εκεί».

Για το «Παραιτηθείτε»:

«Μόνο να ωφεληθεί έχει η κυβέρνηση από παρόμοιες κατσαρολιάδες».

source

The post Κατρούγκαλος: Συνταγματική αναθεώρηση για την ανατροπή του παλαιοκομματικού συστήματος appeared first on Crazynews.gr.

loading...