Home > TOP STORY > Λέσβος: Χρυσαυγίτες χτύπησαν τρεις φοιτήτριες που παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις

Λέσβος: Χρυσαυγίτες χτύπησαν τρεις φοιτήτριες που παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις

Πάνω από 400 κάτοικοι της Λέσβου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του ΙΚΑ Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του Hot Spot στη Μόρια, μια κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας.

Αίτημα των κατοίκων είναι η εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και η προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων.

Την κινητοποίηση στήριξε και η αυτοαποκαλούμενη Πατριωτική Κίνηση Λέσβου, οι οποίοι κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαδηλωτών με το Δήμαρχο φώναζαν συνθήματα όπως: «Γαληνέ ξεφτίλα βγάλε τη μαντίλα» καθώς και το: «Βγάλ’ τους από την Μόρια και βαλ’ τους στα βαπόρια».

Μάλιστα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν πως 15 Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν τρεις κοπέλες. Όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν. Μία από τις φοιτήτριες, γνωστή εθελόντρια στο νησί, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Loading...