TOP STORY

Νέα Καβάλα: Την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί προσφύγων

By  | 

Την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο κέντρο προσφύγων στη Νέα Καβάλα για όσους ήρθαν σε επαφή με τα οχτώ παιδιά, ηλικίας από 2 έως 18 ετών, που μεταφέρθηκαν με ηπατίτιδα Α στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέγραψε συνολικά 158 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά που νοσούν. Σε αυτούς τους πρόσφυγες θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας όπως ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης.

Μάλιστα ο κ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τα μικρόβια και οι ιοί δεν πετάνε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα πρέπει να τα μεταφέρουμε από το στόμα, δεν μεταδίδεται ο ιός με άλλο τρόπο και γι’ αυτό είναι απαραίτητοι οι κανόνες υγιεινής».

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας των οχτώ προσφυγόπουλων. Την ανακοίνωση υπογράφει η διοικήτρια Μαρία Βλάχου: «Δεν παρουσιάστηκε καμία εμπλοκή κατά τη νοσηλεία τους. Τα δύο από τα παιδιά έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ τα υπόλοιπα πέντε και η 18χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στην παθολογική είναι σε βελτίωση».