Home > TOP STORY > Ντε Μεζιέρ: Να ξεκινήσει η επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα

Ντε Μεζιέρ: Να ξεκινήσει η επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επανέφερε το ζήτημα επανέναρξης των επαναπροωθήσεων αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που έχει στοιχίσει πολύ στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η πολιτική που έχει ακολουθήσει στο ζήτημα του προσφυγικού.

«Κάναμε πολλά στη Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου…», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική WELT, ενώ τόνισε πως «εκεί στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. έπρεπε να είχε γίνει η καταγραφή και να σταματήσει το προσφυγικό κύμα για να μη χρειαστεί να υψώσει φράχτη η Ουγγαρία».

Οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν από την γερμανική οργάνωση για τους πρόσφυγες «Pro Asyl», με τον επικεφαλής της Γκίντερ Μπούρκχαρντ να δηλώνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καταστροφική για τους 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Ο ντε Μεζιέρ θέλει για λόγους εκλογικής τακτικής να αυξήσει την πίεση ώστε να διαμορφώσει ένα σκληρό πρόσωπο προς τα δεξιά… Η συζήτηση η οποία ξεκίνησε είναι μακριά από την πραγματικότητα».

Loading...