Home > TOP STORY > Ένταση στη Χίο: Ξύλο και πετροπόλεμος σε καταυλισμό

Ένταση στη Χίο: Ξύλο και πετροπόλεμος σε καταυλισμό

Ξημερώματα Παρασκευής, μια ομάδα Αλγερινών μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου έδωσε συνέχεια στα επεισόδια της προηγούμενης μέρας.

Πιο αναλυτικά, οι Αλγερινοί, υπό την επήρεια αλκοόλ, ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με την ομάδα των μεταναστών να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια.

Έντρομοι, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Σημειώνεται ότι από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν τέσσερις μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Τέλος, χάρη στην άμεση επέμβαση των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε και όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα, με σκοπό να απελαθούν.

Loading...